صادق در صفحهی face off با اشاره به ۱۶ شهریور، زادروز بلاگستان پارسی، نوشتههایی را از دیگران دربارهی نقش بلاگستان فارسی در روزهای پس از انتخابات منتشرکردهاست. او چنین نوشته
هشت سال از ۱۶ شهریور ۱۳۸۰ -روزی که نخستین بلاگ فارسی نگاشته شد- می گذرد. در این مدت روز به روز هویت بلاگستان فارسی شکیلتر و تاثیرگذاری آن قدرتمندتر شده است. انتخابات ۲۲ خرداد امسال و وقایع پس از آن را می توان نخستین نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران دانست، که بلاگها در آن حضوری پررنگ و تعیین کننده داشته اند. لذا لازم است درنگی کنیم و ببینیم که بلاگستان در نخستین حضور جدی خود در جامعه حقیقی چگونه ظاهر شده است. به همین دلیل چند تن از وبلاگ نویسان لطف کرده اند و به بررسی نقش بلاگستان فارسی در حوادث پس از ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ پرداخته اند و به میزان مفید بودن و اثرگذاری بلاگستان در این برهه زمانی، از ۰ تا ۲۰ نمره داده اند.
او همچنین نقل قول سال گذشتهی محمدعلی ابطحی را آوردهاست که
وبلاگ، تا وقتی سخن دل باشد و بی نقاب از درون صاحبش تراوش کند،خواندنی است. وقتی جای رسانه را می گیرد دیگر وبلاگ نیست، خبرگزاری است. سعی کنیم وبلاگی بمانیم.
هرچند این روزها اصلا حال و حوصلهی نوشتن نیست و فقط میآیم و نوشتههای دیگران را میخوانم، اما همین چند خط کوتاه را به یاد محمدعلی ابطحی و وبنوشتههایاش مینویسم. میتوانید نوشتههای دیگران را نیز اینجا بخوانید.
۱ـ گمانمیکنم نقش وبلاگستان فارسی در هشتمین سالگردـاش، را باید در نبود رسانههای آزاد در ایران جتسجوکرد. مردمان و بهویژه جوانان تشنه، بهدنبال راههای دسترسی به اطلاعات میگشتند و ازسویی نویسندگانی که یا مجالی برای نوشتن نداشتند و یا نویسندهی حرفهای نبودند، وبلاگ را محملی برای بیان داشتههای خود یافتند.
۲ـ دوم آنکه در بلاگستان فارسی را اگر بخواهیم تنها به دنیای وبلاگهای فارسی تقلیلبدهیم، با مفهومی ناقص در ارتباطیم. روزهای بعد از انتخابات، شبکههای اجتماعی نقشی همسنگ و شاید هم پررنگتر نسبت به وبلاگهای فارسی یافتهاند. در خلا ارتباطهای منسجم اجتماعی در سطح جامعه، نبود امنیت و برخوردهای قهرآمیز، انرژی بخش وسیعی از جامعه درپناه شبکههای اجتماعی آزادمیشود. خوراک این شبکهها هم گاهی نوشتههای وبلاگهای فارسی بودند که اینبار فراتر از خوانندگان ثابت، در میان جامعهی مجازی بزرگتری دستبهدست میشدند.
۳ـ سایهی سنگین دستگیریها، بهویژه پس از موج اول پروندهی موسوم به وبلاگنویسان، شوکی را به بلاگستان فارسی واردکرد و تاثیر آن هنوز هم وجوددارد. این جریان قطعا یکی از اتفاقات مهم رویداده در این هشت سال بودهاست.
۴ـ روزهای پس از انتخابات اما آزمونی دیگر در برابر بلاگستان فارسی بود. موج وسیع دستگیریها، گزارشهای مردمی و ثبتشدن اتفاقات این روزها، به علاوهی جهتگیری یکسویهی صدا و سیما نقش بلاگستان را بیش از هر زمان دیگری در جامعه نشانداد. حجم وسیع محتوای تولیدشده در این روزها، کارشکنی برخی از عوامل درونسیستمی، دروغپردازیها و… اما یافتن اطلاعات درست و واقعی سختی کار در این میان بود که نباید از یاد برد. یافتن دوستان جدید و ارتباطات تازه را هم نباید فراموشکرد. در مجموع به نظر من نمرهی بلاگستان (با احتساب وبلاگهای فارسی، توییتر، فیسبوک و..) بین ۱۶ تا ۱۷ است.
در هشتمین سالروز وبلاگ فارسی این روز را به همهی ساکنان دنیای مجازی تبریک میگویم.
ضمن تبریک سالروز تولد بلاگستان فارسی به جنابعالی، بابت تحلیل کاملی که داشته اید از شما سپاسگزارم.
پیروز باشید