قسمت اول از سوم: فتح زمین
تخریب خانههای تاریخی و ثبتی واقع در طرح توسعه حرمهای شاهچراغ و سیدعلاءالدینحسین و ضربالاجل دوهفتهای برای آن موجب اعتراض بهحق و درست و شکلگیری کارزار جمعآوری امضای الکترونیکی و دو مکاتبه با امضاهای پرشمار برای رئیس جمهور و وزیر میراث شده است.
اما مسئلهٔ بافت تاریخی شیراز و توسعه حرم سابقهای قدیمیتر هم دارد. البته این پیشینه عمدتاً مربوط به ایجاد صحن شاهچراغ و ارتباط با بقعه سیدمیرمحمد است. در سال ۱۳۴۶ رئیس دفتر فنی امور شهرداریهای استان فارس نامهای به استاندار فارس مینویسد و تقاضای متولی حرم را برای اصلاحات و عمران حرم اعلام میکند.
. دو سال بعدتر سرپرست دانشکده هنرهای زیبا -محمدامین میرفندرسکی- و مدیر مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی -احسان نراقی- که مسئولیت تهیه طرح جامع شیراز را بر عهده داشتند، در مکاتبهای به استاندار فارس دربارهٔ ضرورت تهیه طرح تفصیلی حرم شاهچراغ و اطراف آن برای حفظ و احیای مجموعه مذهبی و رفع خرابیها و نازیبایی توصیه میکنند.
در سالهای دهه ۱۳۵۰ مهندسان مشاور داض مسئول تهیه طرح توسعه و عمران حضرت شاهچراغ میشود و در قالب قرارداد و شرح خدماتی این کار را آغاز میکند و بنا میشود تا در این طرح با زیربنای تقریبی ۲۶۹۰۰ مترمربع ضمن توسعه حرم امامزادگان، ساختمانهای حمام و مهمانخانه و اداری، هتل و فروشگاه، سالن اجتماعات و موزه و کتابخانه هم ساخته شود.